06/19/12 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Генералният спонсор на националния отбор на България по волейбол се оттегли

Неспирните скандали в българския волейбол доведоха и до мощно финансово сътресение в последните часове. Генералният спонсор на мъжкия национален отбор – пенсионноосигурителна компания „Доверие“, се оттегля от подпомагането на федерацията две седмици преди финалите на Световната лига в София.
Пред TV7 новината беше потвърдена както от дружеството, така и от представители на централата. Прекратяването на спонсорския договор ще бъде направено в началото на следващата седмица заради срокове в контракта. Другата причина е невъзможността националният отбор да бъде снабден с нови екипи за предстоящите мачове от груповата фаза на Световната лига в Португалия. В момента волейболистите са в Гимараеш и през уикенда ще играят за последно с логото на компанията върху гърдите си. Така по всяка вероятност на финалите на турнира, които ще съберат целия волейболен свят в София, националите ще играят без спонсор върху фланелките си. Неустойки по договора не са предвидени, но ударът е сериозен както от финансова, така и от имиджова гледна точка. Преди дни вече бившият селекционер Радостин Стойчев призна, че тарифата за генерален спонсор на националите през тази година възлиза на 700 000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване