07/20/12 15:41
(http://www.klassa.bg/)

Парламентът разисква вота на недоверие на 24 юли

На извънредно заседание във вторник (24 юли) Народното събрание (НС) ще разисква по внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството. Предложението за оставка на кабинета на Бойко Борисов бе официално заведено в деловодството на парламента в четвъртък с подписите на 74 депутати от БСП, ДПС и независими.
Вотът е за „провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи“ и е следствие от критичния доклад на Европейската комисия, обявен ден по-рано. Пак в сряда беше взривен автобусът с израелски туристи на летище Сарафово в Бургас. В мотивите за внасянето на вота обаче този случай не е упоменат, макар че в петък опозицията атакува правителството и по този повод по време на парламентарни контрол.
Извънредното заседание на НС във вторник ще започне от 13 часа. Освен разискванията по вота на недоверие, който е поставен като първа точка в дневния ред, тогава се предвижда да бъдат обсъждани на второ четене и промени в Закона за движение по пътищата, Наказателния кодекс и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване