07/22/12 13:25
(http://www.klassa.bg/)

Министърът на транспорта на Израел: Пълната отговорност за живота и здравето на туристите носи българската страна

Министърът на транспорта на Израел Израел Кац е убеден, че зад атентата в Бургас стои „Хизбула“. Тя и нейните ирански покровители са си поставили задачата да убият колкото се може повече цивилни граждани, особено жени и деца. Министърът бе гост в неделната програма „Седмицата в Израел“ на телевизия  RTVi, цитиран и от newsru.co.il.
Той отговаря и на въпрос на водещия, дали атентатът може да бъде определен само като провал на българските спецслужби и полиция и дали вина няма и Израел.
„Пълната отговорност за живота и здравето на туристите носи приемащата страна, в случая правителството на България. Само то е длъжно  да направи всичко възможно гостите на страната, особено израелците, които са застрашени, да се чувстват в безопасност. Нашите спецслужби контактуваха с българските колеги на тази тема, но ние не можем да предупреждаваме България или всяка друга страна за всеки тревожен сигнал  - те трябва да осигурят безопасността на своята територия и да предотвратят извънредни инциденти.“
Министърът бе питан и дали след атентата израелските граждани трябва да спазват допълнителни мерки за сигурност  в разгара на туристическия сезон, когато те не могат да бъдат заставени да не излизат в чужбина. Според Кац те могат без страх и свободно да пътуват по света, а когато има нужда, компетентните органи ще ги предупредят да се въздържат от посещение в дадена страна. От думите му се разбира, че такъв не е бил случаят с България
Кац уточнява още, че само израелските авиокомпании са задължени по закон да имат на борда професионални гардове. „Ние много се стараем в местата за регистрация и при качването в рейсове на летищата при полети за Израел  да има наши представители, но това невинаги е възможно. В повечето случаи за сигурността следят компетентните органи на съответните страни“, казва интервюираният. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване