07/23/12 17:36
(http://www.klassa.bg/)

Путин няма да се яви на процеса срещу „Пуси райът“

Руски съд отхвърли искането президентът Владимир Путин и патриархът на Русия Кирил да се явят като свидетели на процеса срещу трите млади момичета от пънк групата „Пуси райът“, обвинени, че са се подиграли с държавния глава на страната, предаде АФП.
Трите момичета, на възраст около 20 години, влязоха на 21 февруари в олтара на храма „Христос Спасител в Москва с цветни маски, за да изпеят една „пънк молитва“ към Дева Мария, молейки я да „изгони“ Путин.
Те бяха задържани, а в петък срокът на ареста им бе продължен до януари 2013 г. Те рискуват до 7 години затвор за хулиганство. По време на предварително заседание съдът насрочи за 30 юли началото на процеса и обяви, че той ще бъде предаван директно на интернет сайта на трибунала. Адвокатът на момичета Марк Фигин каза, че съдът е отхвърлил молбата на защитата да бъдат изслушани 34 свидетели, в това число президентът и патриархът.
Руските медии съобщиха, че най-малко двама от протестиращите срещу ареста на момичетата пред трибунала са задържани в понеделник. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване