07/24/12 15:41
(http://www.klassa.bg/)

Десет града в Италия са пред фалит

Десет града в Италия са на границата на банкрута и техните кметства не могат да изпълняват своите функции, пише в. „Стампа“, цитирайки председателя на Асоциацията на общините Грациано дел Рио. Сред застрашените да фалират са Неапол, Реджо ди Кабария, Палермо в Сицилия, Александрия в Пиемонте и още няколко по-малки населени места. Важно е да се отбележи, че това не са само градове в по-бедния Юг, който се бори с корупцията и мафията, но и в проспериращия досега Север.
Грациано дел Рио предупреждава, че заради дефицита в местните бюджети много училища няма да отворят врати след ваканцията.
Кабинетът на Марио Монти се опитва да съкрати публичния дълг, който в момента е около 2 трилиона евро. Затова бяха орязани разходите по места. През 2012 г. правителството на  Италия намали парите за общините с 500 милиона евро, а догодина ще ги ореже с един милиард. По-голяма част от намаленията засягат здравеопазването  и чиновническия щат в управлението.
Като цяло програмата на кабинета „Монти“ трябва да осигури икономии на страната от 26 милиарда евро в периода 2012-2014 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване