07/24/12 15:43
(http://www.klassa.bg/)

ЕС не призна „Хизбула“ за терористична организация

Европейският съюз отхвърли искането на Израел да постави „Хизбула“ в черния си списък на терористичните организации. Това съобщи външният министър на Кипър (страната, ротационен председател на ЕС) Ерато Козаку-Маркулис след срещата ЕС-Израел в Брюксел.
Първият дипломат на еврейската държава Авигдор Либерман постави това искане, след като на 18 юли самоубийствен атентат на летището в черноморския град Бургас уби петима израелски туристи и български шофьор на автобус, припомнят агенциите. Според Либерман дошло е времето „Хизбула“ да бъде призната за терористична организация в Европа. Това ще даде правилен сигнал към международната общност и израелския народ, добави Либерман. Козаку-Маркулис отбеляза на съвместната пресконференция, че организацията „Хизбула“, която е и партия, и военна групировка, има „активна роля в политиката на Ливан“.
Предвид това и някои други аспекти няма консенсус за поставяне на „Хизбула“ в черния списък на терористичните организации, каза кипърският министър. Тя добави, че ЕС ще преразгледа становището си, ако има очевидни доказателства, че „Хизбула“ е замесена в терористични акции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване