07/24/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Започнаха дебатите по вота на недоверие към кабинета

В парламента започна дискусията по вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов за провала на правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи.
Вносители на проекта са председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители. На заседанието присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на правосъдието Диана Ковачева.
Ще подходим отговорно, ще анализираме препоръките на ЕК и резултатите няма да закъснеят. Това заяви от името на ГЕРБ депутатът Красимир Ципов.
„Все повече българи проглеждат и виждат една власт, която установява олигархичен модел на управление. Г-н Цветанов, трябва да отговори на въпросите, които постави ЕК и българската опозиция. Няма как да се криете зад отговорността на предишното правителство, то си е понесло отговорността Имаме некомпетентна власт. Държавата става най-непредсказуемият фактор“, каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев.
Думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че 666 организирани престъпни групи са разбити, предизвикват горчиви усмивки. Властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно. Днес в България всеки може да бъде арестуван, проснат по очи, каза още Станишев.
Правителството на Бойко Борисов няма подкрепата нито на държавите-членки, нито на Европейската комисия, а Шенген става все по-далечна цел, заяви лидерът на БСП.
Синята коалиция няма да участва в днешната проява на безсилие пред истинските проблеми на България. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов.
„Вече нямат значение правителствата, които идват и си отиват, нито как изглеждаме отвън. ГЕРБ пропиля шансовете си. Има изход – в националното съгласие, което е в ръцете на българските избиратели, да дадат доверие на тези, които имат смелостта да обявят истинска, а не медийна война на мафията. Това ще върне европейското самочувствие на България”, каза Иван Костов.
От „Атака“ вече обявиха, че няма да дадат доверието си на кабинета „Борисов“. Самото гласуване по вота трябва да стане до 24 часа след дебатите.

Очаквайте подробности!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване