07/24/12 16:35
(http://www.klassa.bg/)

От младежкото СДС заявиха: Срам ни е от вътрешния вот за лидер на партията

Срам ни е от начина, по който се проведоха вътрешните избори за председател на СДС. Това се казва в декларация на ръководството на младежкото СДС, разпространена във вторник.
Наглото фалшифициране на резултати, обструкциите пред застъпниците, безпрецедентният натиск в подкрепа на кандидатурата на Кабаиванов превърнаха тези избори в една лъжа, заявяват от младежкото СДС.
Младите изразяват дълбокото си разочарование от продължаващата политика на капсулиране, изповядвана от новия председател Емил Кабаиванов. Нито по време на вътрешнопартийната кампания, нито след нея, чуваме неговите идеи, политическа визия и план за действие.
Вместо това, тонът спрямо управляващата партия ГЕРБ, е видимо смекчен, което ни кара да мислим, че това е част от сделката, срещу която Кабаиванов бе избран за лидер, а СДС е харизан като зестра на управляващите.
От МСДС задават следните въпроси, като настояват за бързи отговори:
1. Споделя ли ръководството на СДС политиката на Синята коалиция в парламента и Eвропарламента?
2. Каква е позицията на СДС по поисканата от Синята коалиция оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с оневинените лекари от Горна Оряховица?
3. Каква е позицията на СДС по предстоящия вот на недоверие към правителството? И каква е позицията на СДС във връзка с доклада на ЕК?
4. Каква е позицията на СДС по уволнението на съдия Мирослава Тодорова от ВСС?
По-късно във вторник от СДС обявиха, че няма да участват във вота на недоверие към кабинета, но не отговориха на другите въпроси на младежката си структура.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване