07/24/12 07:42
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Шимон Перес: Израел е във война с Иран

Израел се намира в състояние на „открита война“ с Иран.

Това заяви израелският президент Шимон Перес за Си Ен Ен.

Това е поредното обвинение към ислямската република, след като по-рано Бенямин Натаняху заяви, че Иран и подкрепяната от Техеран шиитска групировка „Хизбула“ са отговорни за атаката в Бургас.

По думите на Перес терористичната групировка готви нови атентати, но Тел Авив ще предприеме всичко необходимо, за да ги предотврати.

На въпрос дали терористичният акт в Бългрия е отмъщение за убитите ирански ядрени учени, за които Техеран обвинява Израел, Перес отговори, че Тел Авив никога не е поемал отговорност за тези убийства.

Той допълни, че Израел е в правото си да предотвратява убисйтвата на свои граждани.

Перес вече предупреди, че изтича времето пред Иран да спре дейностите по ядрената си програма. 

По време на вчерашното си посещение у нас израелският министър на туризма Стас Мисежников подчерта, че отговорен за атентата в Бургас е Иран.

По думите му това е една страна, която е базирана на тероризма и която организира терористична инфраструктура с цел да нарани невинни хора.

Врагът е известен, каза още той. Мисежников  допълни, че силите за сигурност на Израел са в България и целият свят знае това прекрасно. Той подчерта, че отговорност за атентата в Бургас носи „Хизбула“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване