07/25/12 04:37
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Жълт код в 14 области заради горещините

Жълт код е обявен в 14 области на Централна, Северна и Югозападна България за днес – 25 юли – заради високи температури, съобщиха от НИМХ.

В 3 области на Източна България обявеният жълт код е заради силен вятър. За останалата част от страната кодът е зелен. Високи ще бъдат температурите в областите: Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Ямболска, Сливенска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Русенска и Силистренска. Жълтият код за силния вятър е в сила за областите: Добричка, Варненска и Бургаска.

Над страната ще преобладава слънчево време. В часовете след обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд в източната половина от страната умерен, по крайбрежието на морето и временно силен вятър от изток-североизток. Ще бъде горещо с максимални температури между 32° и 37°, в София около 33°.

Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват за повишено внимание.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване