07/25/12 12:39
(http://radiomilena.com/)

Започва най-югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджа

brochura vatre Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджа

 В продължение на два дни в града ще има продажби и демонстрации на вкусотии, големи количества мед, кашкавал, биволско мляко и други традиционни ястия, приготвени от местните хора. Най-вкусният специалитет ще бъде отличен от специално жури, с председател Иван Звездев.

Гората на Странджа е тайнство и почти колкото нея са стари дърводелството и кошничарството в Малко Търново. Не пропускайте да им се отдадете, заедно с последните майстори-кошничари в региона. Сред поредицата занаяти, които са подготвили местните хора се нареждат и тези с вълна. Освен как се обработва вълна за  гостите е подготвена изненада – “Доплети ме”.

През двата дни на фестивала няма да липсват още музика, танци, литература.

28 юли 29 юли 10 ч. Откриване 10 ч. Начало на фестивалния ден с продажби на сувенири и вкусна храна. 12-14 ч. Как се пече зелник на връшник? 12-13 ч.  Арт-работилница с камъни 12-14 ч. Конкурс за най-вкусно кулинарно изделие. 13-14 ч. Литературно четене в музея 14-15 ч. Как се обработва вълна? 14-15 ч. Обучение в химна на Странджа „Ясен месец” 15-16 ч. “Доплети ме“  –  атракция с полуготови плетива 15-16 ч. Обучение на странджанско хоро 16-17 ч. Среща с местните заинтересовани страни  –  власти, бизнес и местни производители, граждани 16-17 ч.  Фолклорно надиграване 18 ч. Официално откриване 17-19 ч. Награждаване на победителите от надиграването, фолклорна програма 18:30 – 21 ч. Фолклорна програма с участието на Манол Михайлов 19 ч. Закриване на фестивала 21 ч. Фотографска изложба „Живо наследство“, прожекция на филми за Малко Търново

Това което ще се случи в Малко Търново най-добре се предава от уста на уста и ръка за ръка, затова не спирайте до тук, а го преживейте лично и на живо.

Фестивалът се организира от читалище “Просвета-1914″ – Малко Търново в рамките на проект на Платформа АГОРА “Активни граждански общности чрез читалищата в България: втори етап” с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Неговата цел е да разработи, приложи и популяризира механизъм за стимулиране на гражданската активност в малките населени места чрез читалищата. В резултат на публични обсъждания за идентифицирането на местни проблеми и в търсене на решенията за тях, жителите на Малко Търново насочиха своята гражданска инициатива в тази посока. Организирането на фестивала въвлече в диалог и сътрудничество жителите на населеното място, местните институции, представителите на властта и бизнеса.

 Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджа

bookmark Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджаsvejo Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджаgoogle Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджаdelicious Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджаstumbleupon Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на Странджаfacebook Започва най югоизточният фестивал в България – “По Малкотърновски – от извора на СтранджаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване