07/25/12 16:25
(http://www.klassa.bg/)

Турция затваря границите си със Сирия

Турция затваря границата си със Сирия, предаде „Евронюз“, цитирайки съобщение на телевизията в Анкара. Сирийските бунтовници са установили контрол върху повечето от граничните пунктове и се опитват да превземат близките градове, за да създадат буферна зона, откъдето да предприемат атаките си. В отговор на тази стратегия правителството в Дамаск изпрати няколко хиляди войници в Алепо, най-голямото сирийско пристанище и втори по население град в страната, който е само на 50 км от границата с Турция.
Според източници на опозицията армията на Башар Асад е загубила контрола над по-голямата част над Дераа, откъдето тръгна сирийското въстание преди 16 месеца
Същите източници обаче казват, че всеки ден в битката загиват невинни граждани, включително деца.
Ламия ал  Харири, племенница на вицепрезидента на Сирия Фарук ал Шараа, която е посланик на страната в Кипър, е напуснала поста си и се е присъединила към опозицията . Шефовете на дипломатическите мисии в Германия, Чехия и Беларус също се изоставили режима.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване