07/27/12 12:30
(http://www.klassa.bg/)

24,63% са безработните в Испания в летния сезон


Безработните в Испания са стигнали близо 5,7 милиона души в края на второто тримесечие, като равнището на безработица се е повишило до 24,63% въпреки сезонните фактори, свързани с туризма и селското стопанство, сочат публикуваните официални данни, цитирани от Франс прес и БТА.
На фона на очакванията за задълбочаване на рецесията в страната броят на безработните е нараснал, достигайки 5 693 100 души в края на юни, въпреки че се отчита забавяне на растежа на безработицата спрямо първото тримесечие на 2012 година. Цифрата е най-високата от текущите документи, които водят началото си от 1976 г., година след като диктатурата в Испания приключва със смъртта на Франсиско Франко.
Испанската икономика е в застой или рецесия от началото на 2008 г. след като имотния пазар се срина. Последната рецесия, която започна през първото тримесечие, се очаква да продължи през следващата година, а правителството обяви още миналата седмица, че не очаква безработицата да падне много под 22% до 2015 г. най-малко.
Почти една трета от всички, които са безработни в еврозоната са в Испания, а младите хора са най-тежко пострадалите. Според данните от статистическата агенция на ЕС Евростат, половината от хората в страната до 26 години са безработни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване