07/27/12 20:37
(http://www.klassa.bg/)

В Благоевград подготвят проект за възстановяване на лятното кино

Пътуващото кино на БНТ гостува в Благоевград с филма „Лора от сутрин до вечер”. Прожекцията се състоя на площад „Георги Измирлиев” в близост до общината и фонтаните. Часове преди това репортерът на „По света и у нас” Боряна Каменова тръгна по следите на градските летни кина - някога най-хубавите в областта, а сега липсващи. На тяхно място тя откри кафене, детска градина, търговски комплекс. От общината съобщиха, че в момента се подготвя проект за възстановяване на лятното кино в стария квартал „Вароша”, съществувало от 2004 до 2008 година.
Днес в Пазарджик ще гледат „Островът” на режисьора Камен Калев с участието на френската звезда Летисия Каста и датския актьор Туре Линдхардт. В неделя в лятното кино „Орфей” в Пловдив гостува „Прогноза” на режисьора Зорница София с участието на Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Стефан Щерев, Деян Славчев –Део и Юлиян Вергов.
В понеделник турнето продължава в Кърджали с прожекцията на филма „Прогноза”. Жителите и гостите на града ще имат удоволствието да гледат лентата в новия парк на града „Арпезос- Север”.
БНТ спази традицията да залага на висококачествена филмова продукция дори и в сезона на летните отпуски, за да постигне перфектното съчетание на спокойствието на почивката и забавлението чрез магията на седмото изкуство. Програмирането обхваща различните вкусове на аудиторията и е съобразено с целевите групи. Освен успехите на киното на открито филмите в ефира на БНТ1 в рубриката „Лятно кино” също отбелязват добри резултати. От 16 юли досега зрителите на националната телевизия гледаха „С деца на море”, „Прогноза” и „Куче в чекмедже”, които събраха аудитория съответно 164 000, 114 000 и 150 000 зрители. Френско - италианският сериал в делничните вечери „Нещата, които остават” достига аудитория от над 200 000 зрители или над 3% рейтинг като на 23 и 25 юли надминава филмите по Нова тв.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване