07/27/12 14:43
(http://www.klassa.bg/)

„Химко“ пак е обявен в несъстоятелност

Торовият завод “Химко“ във Враца отново е обявен в несъстоятелност, предаде БНТ. Това дава нова надежда на основните кредитори - Булгаргаз и НЕК, да си получат забавените с десетилетие дългове от 80 милиона лева. Софийският апелативен съд отмени решението на окръжните магистрати във Враца, които в продължение на години приемаха на доверие оздравителните програми на частните инвеститори. Дълго време кредиторите, бившите работници и гражданите на Враца бяха залъгвани с многобройни проекти за възраждане на торовия завод. През това време акциите на предприятието се прехвърляха от един инвеститор на друг, докато се обезцениха от номинала 1 лев до 4 стотинки. Докато в публичното пространство се рекламираха екзотични проекти за изнасяне на производството в Обединените арабски емирства, никой не знаеше какво става зад фасадата на затворения завод.
След обявяването на процедурата по несъстоятелност е назначен временен синдик, който ще направи оценка на активите и ще обяви търгове за продажбата им. Синдикът още не е дошъл в предприятието. На фасадата има само пожълтели списъци с имената на 700 работници, които продължават да чакат заплатите си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване