07/28/12 09:53
(http://e-vestnik.bg/)

12 медала за България на International Wine and Spirit Competition

Сарията вина “Domaine Peshtera” за последната година иматмножество медали от международни конкурси. Снимка: Винария

Български алкохолни напитки спечелиха 12 медала в тазгодишното издание на международния конкурс International Wine and Spirit Competition във Валикобритания. 6 от медалите отидоха за вината и спиртните напитки на “Винпром Пещера”.
В конкуренция на питиета от 90 страни, спитните напитки на “Винпром Пещера”спечелиха общо 3 Сребърни медала в категориите „Водка” и „Уиски” и на практика са единствените отличени в конкурса за спиртни напитки от България.
Ракията “Пещерска Отлежала” и вината “Domaine Peshtera” Шардоне и Мускат бяха наградени с бронзови медали. Останалите медали отидоха при “Винпром Ямбол” за вината им “Villa Yambol” и ракия “Стралджанска Мускатова”, както и за вината на Мидалидаре Естейт и Едуардо Миролио.
На International Wine and Spirit Competition напитките се оценяват от международно жури от общо 225 експерти по вината и спиртните напитки, разпределин в панели с познавачи, журналисти, пишещи за виното и др. (виж тук http://www.iwsc.net/judges). Те определят победителите в конкурса на два етапа. На първия опитват напитките при “сляпа” дегустация” (тоест оценяват без да знаят каква марка дегустират), а вторият етап, в лаборатории в Съри, Великобритания, се правят детайлни химически и микробиологически анализи.
Международният конкурс International Wine and Spirit Competition датира от 1969 г. Неговата цел е да поощри и популяризира качеството и най-високите постижения на най-добрите вина, спиртни напитки и ликьори в света.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване