07/28/12 08:20
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

200 берачи на боровинки от Швеция обратно у дома

Близо 200 български сезонни работници в Швеция пристигнаха късно вечерта в петък на ГКПП Ферибот Видин с автобуси от Стокхолм и отпътуваха тази сутрин към родните си места, съобщава БНР.

Всичките, с изключение на 39 души от Сливенско, ще пътуват с влак, като транспортните разходи са за сметка на БДЖ. Хората от област Сливен ще бъдат откарани със специален автобус осигурен от областния управител Марин Кавръков.

първият автобус с българите, заминали на сезонна работа в Швеция, пристигна във Видин в петък около 16.30 часа. Шведските власти са предоставили три автобуса, които са потеглили от Стокхолм на 25 юли вечерта с общо 198 души.

Българските граждани са заминали в Швеция на сезонна работа привлечени от офертата да спечелят по 40-50 евро на ден от бране на боровинки.Реколтата обаче се оказала слаба, а организаторът не им плащал за свършената работа. Те били принудени да избягат и намерили подслон в църква. От там, със съдействието на полицията, намерили помощ от нашето посолство в страната.  

За случилото се берачите на боровинки обвиняват хората, които им предложили работа с измама.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване