07/28/12 07:45
(http://radiomilena.com/)

Световен ден за борба с хепатита

25 150x150 Световен ден за борба с хепатитаДнес за втора поредна година ще бъде отбелязан Световният ден за борба с хепатита.
Хепатитът е едно от най-коварните заболявания, тъй като поради липсата на ясни симптоми, мнозина не знаят, че са заразени. Хроничните хепатити В и С крият сериозни рискове от тежки усложнения – ако не бъдат третирани, могат да доведат до цироза и рак на черния дроб. Усложненията, вследствие на цирозата, могат да бъдат смъртоносни, a ракът на черния дроб е почти винаги фатален. Само в Европа заболелите от хепатит В и хепатит С възлизат на 14 милиона души, като годишно 122 хиляди от тях умират.
Страната ни взема активно участие в противопоставянето на заболяването, информира Агенция КРОСС. Министерство на здравеопазването предприема мерки за създаване на Национален хепатитен план в България, което ще направи страната ни едва третата в Европа с подобен план.

 Световен ден за борба с хепатита

bookmark Световен ден за борба с хепатитаsvejo Световен ден за борба с хепатитаgoogle Световен ден за борба с хепатитаdelicious Световен ден за борба с хепатитаstumbleupon Световен ден за борба с хепатитаfacebook Световен ден за борба с хепатитаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване