07/28/12 12:06
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Станишев от Бузлуджа: И всички пътища да затворят, ние пак ще победим (снимки)

Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС Събор на БСП на връх Бузлуджа. Снимка: БГНЕС

Близо 40 000 социалисти се събраха на традиционния събор на Столетницата под старопланинския връх Бузлуджа.

Единственото, което наруши ентусиазмът на социалистите, е разпореждането на Пътна полиция за затваряне на пътя за автобуси от Шипка към Бузлуджа. От петък вечерта пътят към Северна България е затворен.

По думите на заместник-председателя на БСП Димитър Дъбов това е политическа провокация:

„Всички справки, които правихме с дежурните и с Агенция „Пътна инфраструктура“ показват, че пътят е проходим и се намира в идеално състояни. За нас изводът е, че това е откровена политическа провокация“.

Според лидера на БСП Сергей Станишев затварянето на тези 11 км от пътя е нелеп опит на управляващите да спрат тържествата на Бузлуджа:

„Тези, които днес са на власт, трябва да знаят – и всички пътища да затворят, пак ще стигнем на Бузлуджа на тази дата. Били сме тук в моменти на върхови победи на нашата партия, били сме тук и в моменти на поражения и тежки изпитания, за да покажем, че те не могат да ни откажат от нашата кауза“.

Лидерът на социалистите благодари на всички 773 447 граждани, които дадоха своя глас в подписката за референдум за АЕЦ „Белене“.

Според него това е огромен пробив, който е и първата крачка към промяната, а тя щяла да дойде заедно с изборите.

Сергей Станишев призова на следващия събор на Бузлуджа да се кажат ясно какви са резултатите от изборите и изрази увереност в победата си:

„Преди да достигнем до тази победа искаме от този връх цяла България да чуе чрез клаксони на автомобили и автобуси нашия протест за отхвърляне на правителството на ГЕРБ“, заяви още той.

Бившият президент Георги Първанов обаче липсваше сред официалните лица на трибуната на връх Бузлуджа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване