07/29/12 09:13
(http://radiomilena.com/)

Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС – то на храните

„Министерството на земеделието и храните е готово за консултативния съвет за зърното във вторник със своите разчети и анализи. В сряда се събират за първи път при премиера на друг консултативен съвет представители на цялата верига на месо- и млекопроизводството, като неговата задача е да се разбере къде се къса веригата“ каза министърът на земеделието Мирослав Найденов в предаването пред „Неделя 150″ по БНР, цитира агенция КРОСС.
„Почти приключи жътвата и затова правим този Консултативен съвет, за да отчетем колко са добивите като количество и като качество. В началото очаквахме по-ниски добиви, но сега е горе долу колкото успяхме да приберем м.г. Качеството на пшеницата е превъзходно! Животновъдите получават най малко субсидии, но те не получават европейски субсидии въобще. Това е резултат от правителството, което е подписало договора за присъединяване. Той е подписан така, че европейските субсидии са единствено за единица площ, тоест няма по схемата за глава добитък. Това може да се поправи в следващия програмен период 2014 – 2020 г. За първи път от 2009 г. те получават средства по схемата за глава добитък и то от националния бюджет. В сряда се събираме при премиера животновъди, преработватели, колбасари и търговските вериги, за да разберем къде отива печалбата“, заяви Найденов.
Министърът изрази недоумение как става така, че стотици милиони са наливани в животновъдството а потребителят плаща повече, а животновъдството продължава да преживява труден период. Запитан може ли намаляването на ДДС да реши проблема с увеличаващите се цени в хранителния сектор, Найденов посочи, че тази мярка на този етап на финансовото състояние на държавата не може да бъде обсъждана.

 Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните

bookmark Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните svejo Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните google Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните delicious Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните stumbleupon Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните facebook Найденов категоричен: Изобщо не може да се говори за намаляване на ДДС   то на храните Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване