07/29/12 21:57
(http://www.klassa.bg/)

Обраха Маша Илиева на балетния конкурс във Варна

Горчив хап преглътна примабалерината Маша Илиева по време на Балетния конкурс във Варна, научи „Класа” звездата, която все още е в морската столица. Маша се простила с мобилния си телефон, портфейла и банкови карти, задигнати от ръчната и чанта. Това се случило по време на репетиция, докато Маша подготвяла ученичката си Кристина Чочанова за сценичната изява. „Прибрах се в хотела, бръкнах си в чантата и не си открих телефона. Веднага блокирах картата и позвъних в полицията. И подмених картата с нова със същия номер”, оплака се Маша. В паметта на телефона и са стотици номера на колеги и приятели, които Маша тепърва ще възстановява. Затова моли близките си хора да я търсят по телефона, за да може да възстанови номерата.
„Кражбата не успя да ме разстрои. Защото конкурсът ми донесе много радост. Моята ученичка Кристина Чочанова спечели трета награда и бронзов медал. Това е голямо постижение, защото конкуренцията бе зверска. Във Варна винаги е така, събират се най-добрите млади балетисти от цял свят”, казва Маша. Тя самата е носителка на медал и лауреатско звание от конкурса, затова оценява обективно постиженията на Кристина Чочанова. Двете работят заедно две години, Кристина подготвила целия репертоар за конкурса в частната школа на Маша. „Всички работихме безвъзмездно. Иначе нищо нямаше да се получи. Кристина е от съвсем обикновено семейство, затова фондация „Международен балетен конкурс” и опрости дори таксата за участие. Кристина оправда доверието на всички, които вярваме в нея. Танцува прекрасно Жизел на първия тур и спечели симпатиите на журито. Много добро впечатление направи и нейната модерна хореография. За нея Кристина също бе отличена, заедно с партньора си Никола Хаджитанев”, разказва Маша.

Видната наша примабалерина неотдавна учреди сдружение „Младият балет на България”, а. Кристина Чочанова се яви на конкурса с подкрепата на сдружението. Намеренията на Маша Илиева са да продължи да подкрепя младите балетни дарования. „След като държавата не помага, ще се справяме сами, ще търси спонсори и меценати. Балетът е една от най-престижните визитни картички на България. За щастие и най-престижният балетен конкурс в света се провежда у нас – това е Международният балетен конкурс във Варна. Успехът на Кристина Чочанова още веднъж доказва, че трябва да инвестираме в балета и че държавата му е длъжница”, казва Маша Илиева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване