07/29/12 04:39
(http://radiomilena.com/)

Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Порой

cyrkva poroy 150x150 Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село ПоройВицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров дариха  икони на църквата в село Порой, община Поморие, съобщи  Божидар Димитров. Той разказа, че село Порой е със смесено население, като християните са по-малко от 200 души. „Построиха си църква, събирайки пари помежду си, дарители от общината и Германия. Завършиха църквата, но парите не им стигнаха за икони. При едно посещение преди няколко месеца в общината, вицепремиерът обеща да дари икони, които да направят възможно освещаването на църквата. Така  бяха дарени три икони от „царския ред”, шест големи икони, а също и дванадесет икони от „апостолския ред”, както и „Тайната вечеря”, заяви Божидар Димитров пред Агенция Фокус. Той допълни, че това са изискуемите от канона икони и сега вече е възможно освещаването на църквата. „Една десетгодишна мечта на селяните християни от село Порой”, коментира той. По думите му сливенският митрополит Йоникий е обещал освещаването на храма да стане в началото на септември, на празника Рождество Богородично.

 Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Порой

bookmark Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Поройsvejo Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Поройgoogle Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Поройdelicious Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Поройstumbleupon Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село Поройfacebook Симеон Дянков и Божидар Димитров дариха икони на църквата в село ПоройСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване