07/31/12 11:54
(http://www.klassa.bg/)

Галерията за модерно изкуство и "ЧЕЗ България" оцветяват ул. „Граф Игнатиев“

За пореден път ЧЕЗ ще разведри и оцвети градската среда! Съвместно с Галерията за модерно изкуство в София, "ЧЕЗ България" организира конкурс за участие в проекта “Инвестираме в България”, чиято цел е да подобри и освежи градската среда в няколко български града. На този етап инициативата ще обхване София.
Конкурсът е насочен към художници и street art артисти, които биха искали да преобразят електроразпределителните табла на централна градска улица в произведения на изкуството. След емблематичните градски артерии "Шишман“ и "Раковски“ предстои да бъде изрисувана и друга централна улица - "Граф Игнатиев“. Срокът за подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България” е от 31 юли до 30 август 2012 г.
Всеки артист с одобрен и реализиран проект ще получи възможността да участва в групова изложба в Галерията за модерно изкуство, която ще представи всички изрисувани ел. табла, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.
Проектът “Инвестираме в България” акцентира върху подобряване вида на съоръжения като ревизионните табла като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Специално изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите.
РЕГЛАМЕНТ
Срокове:
Подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България”: 31 юли – 30 август 2012 г.
Преглед и oценяване на проекти: 1 септември -15 септември 2012 г.
Изрисуване на таблата: 15 септември – 30 септември 2012 г.
Документи за кандидатстване:
Предложение за работен проект в дигитален формат (.jpg, .pdf, .ppt) за изрисуване на ел. таблото, което да бъде изпратено на имейл: CEZ@modernartgallery.bg . Трябва да бъдат изрисувани всички видими страни на таблото - лице, страни и горен капак, без да бъде заличаван знакът “ОПАСНО ЗА ЖИВОТА” (там, където реалните табла са без такъв знак, той ще бъде поставен допълнително, като ангажиментът за това е на служителите от ЧЕЗ. За информация на артистите - знакът се поставя обикновено в горния десен ъгъл на таблото).
Кратък обяснителен текст за идеята на работния проект.
При наличие на портфолио или предишни работи, които да отговарят на изискванията на проекта, може да бъдат приложени.

Единственият задължителен документ за кандидатстване е предложението за работен проект. Участниците, изпратили и допълнителни документи, ще дадат шанс на oрганизаторите да добият по-ясна представа за артиста и неговите идеи.
Изображенията не трябва да съдържат: обидни или дискриминиращи елементи;
рекламни съобщения или специфични продукти;
изображения на светофари, знаци за движение по пътищата;
знакът “ОПАСНО ЗА ЖИВОТА” не трябва да бъде заличаван в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ.
Насоки към кандидатстващите:
Препоръчва се на участниците да обвържат визията на техния проект:
с известни образци и разпознаваеми фрагменти от българското или световното изобразително изкуство или история;
с тази на заобикалящата го среда - фасада на сградата, на която е разположено ел. таблото, историческо и социално значение на локацията, близкостоящи паметници и т.н
Участниците трябва да имат предвид, че oрганизаторите не биха могли да гарантират опазването на произведенията от вандализъм или естествени природни процеси.
Участниците трябва да са съгласни oрганизаторите да работят с изображения на творбите им с цел промотиране на проекта, както и за некомерсиални цели.
Орагнизаторите на проекта си запазват правото да изберат най-добрите и подходящи предложения. Средствата за материали ще бъдат покрити от страна на организаторите.
Очакваме вашите предложения на: CEZ@modernartgallery-bg.com
За допълнителна информация и въпроси: vasil.d@modernartgallery-bg.com
За проекта „Инвестираме в България“:
Проектът „Инвестираме в България“е иницииран през 2010 година с цел да подпомогне развитието на някои важни сфери от социалния живот. Затова още през същата година ЧЕЗ инвестира в санирането на детска градина No 68 „Слънчогледи“, а през 2011 г. – санира друга детска градина в София – No 45 „Алиса“. В края на същата година са извършени енергийно обследване и частична подмяна на уреди в детска градина No 53 “Дядовата ръкавичка“.
Освен санирането на сгради, което ЧЕЗ разпознава като свой ангажимент на отговорна корпорация и голям международен инвеститор, като цел на компанията е развитието на практики, които да влияят върху промяната в поведението на нейните клиенти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване