07/31/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: ГЕРБ руши демокрацията и гази човешки права

Имаме управление, което системно руши демокрацията в България, репресивно е и гази правата на хората. ЕК ясно ни казва, че съществува впечатление за неспособност да се следва принципът за разделение на властите. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция на „Позитано“ 20. Преди това там се проведе заседание на ИБ на НС на партията.
Три години минаха в общи приказки и жалби за лошото наследство. На четвъртата година е време Бойко Борисов да се отчита за ангажиментите си, смята Станишев.
Лидерът на социалистите направи равносметка на тригодишното управление на ГЕРБ, което се провалило в основните си два приоритета – повишаването на жизненото равнище и борбата с корупцията и организираната престъпност.
Политиката на правителството в сферата на икономиката била тотален провал. Икономическият растеж е близо до нула и в точка на замръзване, каза още Сергей Станишев.
Според него малкият и средният бизнес са сринати в резултат на лобистката политика на правителството в полза на монополите. Всяка втора средна фирма е пред фалит, каза още председателят на левицата.
Безработицата пък била безпрецедентно висока – 400 000 души нямали работа.
„Днес повече от 27% от българите, почти всеки трети, се включват в дефиницията за бедност, а близо 1 000 000 души живеят на ръба на бедността. Това е резултат от политиката на ГЕРБ“, обясни Станишев.
По думите му ГЕРБ не се е справил и с другия приоритет – борбата с корупцията и организираната престъпност. „В доклада на ЕК се говори за 12 организирани престъпни групи с оборот 1,8 млрд. евро“, припомни Станишев и поиска вътрешният министър Цветан Цветанов да отговори кои са те.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване