08/01/12 10:37
(http://radiomilena.com/)

Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид

pristan Burgas 150x150 Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид За удобство на жителите и туристите в морския град и в синхрон с последните и бързо развиващи се технологични тенденции, Община Бургас преобразува част от актуалната информация на своя официален сайт в мобилен гид. Порталът, който вече е активен, е с адрес – http://m.burgas.bg и е предназначен за разглеждане в движение на мобилен телефон, PDA – устройство или таблет. Идеята е всеки да може бързо и лесно да се ориентира във възможностите за нощувка и развлечения, които предоставя града и да се запознае с най-полезната и актуална информация. Мобилната версия на сайта е оптимизирана специално за платформи с малък екран, зарежда се изключително бързо и в същото време спестява от интернет трафика, като съдържа минимално количество код и изображения. За мобилни телефони с тъчскрийн е предвидена удобна навигация – по големи линкове и бутони, улесняващи работата дори и без използване на писалка. Сайтът съдържа полезна и разнообразна информация за града, подредена в няколко основни секции: Новини – новините се синхронизират в реално време с новините от официалният сайт на общината. Те са достъпни веднага след публикуването им. Времето – представена е информация за времето в момента, както и прогноза за следващите няколко дена. Настаняване и заведения – дава информация за местата за настаняване (хотели, къщи за гости и др) и заведения с информация за контакт. Маршрути и пътеводител – за гостите на града са представени няколко маршрута за туристически обиколки, както и информация за забележителностите и атракциите в Бургас. Представени са и актуалните фестивали и събития – Sand Fest Burgas, SPIRIT of Burgas, „Бургас и морето“, както и препратки към официалните им сайтове. Тези функции позволяват информирането на гражданите и гостите на Бургас „в движение“, когато нямат достъп до компютър или такива, които предпочитат да използват Интернет чрез смартфоните си. Към сайта е разработено и приложение за телефони с операционна система Android, което е негова огледална версия с някои допълнителни функции. То може да бъде свалено от адрес https://play.google.com/store/apps/details?id=nksoftware.burgas.mobile. Предстои порталът да бъде допълнен с още полезна информация, както и добавяне на приложения за други мобилни платформи.

 Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид

bookmark Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид svejo Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид google Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид delicious Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид stumbleupon Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид facebook Сайтът на Община Бургас вече и като електронен гид Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване