08/01/12 13:08
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Финансираните от М-Тел проекти вече са в действие

Седемте проекта, които М-Тел финансира по програмата си „М-Тел ЕКО Грант“, вече са в действие.
Читалище „Бъдеще сега“ в смолянското село Гудевица изгради учебна билкова градина в селото. През май в проекта взеха участие 15 доброволци, а през юли голяма помощ оказа група белгийски скаути.
Подобна градина изгради и сдружение „Агролинк“ с помощта на децата от дом „П. Славейков“ в кв. Драгалевци в София и възпитаниците на столичното училище за деца с увреден слух „Проф. Денчо Денев“.
Третият проект е по програма „Опазване на световнозастрашени и редки за България птици“ и благодарение на него белоопашатият мишелов Тео, лекуван в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, вече лети на свобода. Тео е една от птиците, на които М-Тел ЕКО Грант ще помогне да бъдат сложени GPS/GPRS – предаватели за проследяване.
Грантовата програма на М-Тел подкрепи и сдружение Инициативна група „Витоша“, която се грижи за опазването на защитения вид видра в района на Родопите. В рамките на проекта е закупено оборудване за изграждането на две системи, с което да бъде ограничен достъпът на видрата до басейните на рибовъдните стопанства.
Читалище „Обединение” в Кърджали пък почисти чаплова колония, разположена в центъра на града. Близо 60 чувала с отпадъци бяха събрани по време на акцията.
„Българско дружество за защита на птиците“ в София започна проучване на разпространение на една от най-редките и застрашени птици в България – вечерната ветрушка. Към момента са поставени пет къщички за вечерната ветрушка в Бургас, а през есента предстои поставянето на изкуствени гнездилки в областта.
През есента дейността си ще започне седмият проект, финансиран от М-Тел – на сдружение „Заедно за Свиленград“. Благодарение на него ще бъде изграден зелен пояс от дървета около речната дига на река Канаклийска.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване