08/02/12 14:06
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Варна Кирил Йорданов открива най-голямата книжарница в Северна България

Кметът на Варна Кирил Йорданов дава начален старт на АЛЕЯ НА КНИГАТА на 3 август. В 17.30 ч. на ларгото пред хотел „Черно море” кметът и председателят на асоциация "Българска книга" Веселин Тодоров ще открият официално и най-голямата книжарница в Северна България, която е част от верига книжарници Сиела. Тя се намира във Фестивален и конгресен център Варна на 2 етаж. На площ от 700 кв.м са изложени българска и чуждоезикова литература, музика, филми, подаръци, канцелария и детски играчки. Това е второто по рода си място от популярната верига, което съчетава книжарница и кафене на едно място. Книжарницата отваря врати за всички ценители на хубавата книга и любители на ароматната черна напитка. В стилна обстановка вътре или на страхотна панорамна тераса отвън посетителите на книжарницата ще имат възможност да се насладят на интересните четива. В културната програма на книжарница Сиела е предвидено място и за срещи с писатели под наслов "Среща с автограф”.

Програма на издателство Сиела за Алея на книгата-Варна

3 август 2012 г. (петък)

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Среща разговор с автора на "Английския съсед" Михаил Вешим

Една нашенска история, която се чете на един дъх и с усмивка. Не вулгарен роман, а просто смешен. Авторът декларира, че читател, който си купи книгата и не се засмее, ще получи парите си обратно в двоен размер.

Издателство „Сиела”
4 август 2012 г. (събота)

19:00 – 20:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на книгата Всичко започва от детството на Стела Даскалова

“Няма безгрешен родител! Но е хубаво, че осъзнатите родители стават все повече и си дават сметка какво огромно значение за бъдещето имат и най-малките детайли в отношението с децата ни. Ако прочетеш тази книга със сърцето си, ще си един от тях!”

Мадлен Алгафари

Издателство „Сиела”

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Откровено за Айфеловата кула от Ваня Жекова

Това не е обикновена книга за миналото. Това е история, която ни среща с живота. С разсъждения за корените, за детството, за младостта, за наслоенията и паметта, за премълчаното време, за невъзможната свобода, за неосъществената любов. На втори план се развива драматургията на сценарий за игрален филм, който Ваня Жекова снима по действителен случай.

Баща и дъщеря представят текстове от книгата, свързани със страховете, смъртта и свободата. Отговарят на неудобни въпроси за близкото минало и споделят своя опит за трансформация на болката в позитивна енергия.

Издателство „Сиела”
5 август 2012 г. (неделя)

20:00 – 21:00 ч. пред Фестивален и конгресен център

Представяне на двама автори:

Калин Терзийски със сборника с разкази Ной дава последни указания на животните и Евгени Черепов с романа Добавено лято.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване