08/03/12 17:29
(http://radiomilena.com/)

Започнаха празниците „Море от вино“

iordan panaiotov 1024x682 Започнаха празниците Море от вино

С пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата”, Поморие за 11-та поредна година беше дадено началото на традиционните летни Празници „Море от вино”.

По време на дегустацията бяха представени някои от най-новите и отличени вина на „Черноморско Злато”: Шардоне (Grand Prix), реколта 2011, Роз? GP (Grand Prix), реколта 2011, Вила Понте реколта 2011, Каберне Совиньон Колекция, реколта 2008, Каберне Арте Анте, ракията Бургас 63 Траминер и най-новата серия 5-годишно винено бренди „Черноморско Злато”. Основен акцент в дегустацията беше лимитираната серия вина Шардоне и Каберне Совиньон „Избата”, специално създадена по случай 80-годишнината на Избата „Черноморско злато”, създадена през 1932 г. В дегустационната зала на комплекса е изложена колекция от медали, отличия и грамоти, с които са отличени през годините напитките на Черноморско Злато.

 

Избата в Поморие, чийто приемник е Черноморско Злато АД, има богата история, водеща началото си от 1932 г. „Избата” е била част от първата винаролозарска кооперация в региона, която се е наричала „Димят”. Димят става част от държавното предприятие Винпром Поморие. Съвременният завод „Черноморско Злато” представлява винения бизнес на Феста Холдинг и продължава традициите на региона като развива най-популярните и обичани марки напитки например емблематичната „Бургас 63”. Акцент в иновационната програма на завода е микровинарството, което дава възможност за висококачествени вина от избрани сортове.

 

По повод своята 80-годишнина, Избата „Черноморско Злато”, Поморие ще разшири мащаба на Празниците „Море от Вино”, като организира специална празнична вечер на 4ти август, събота в ресторант „Избата”, комплекс Виа Понтика. Специална фоклорна програма на винена тематика, изпълнения на живо и изненади: 80 л. вино, които ще бъдат раздадени на гостите на събитието.

 

От 3 август до 9 септември „Черноморско злато” АД и община Поморие са традиционни домакини на винената фиеста. Всяко лято през август празниците “МОРЕ ОТ ВИНО” са емблемата на гр. Поморие и оставят незабравими спомени и преживявания у гостите и жителите на курортния град.

 

Тази година програмата на феста е изключително интересната и наситена със забавления – с изпълненията на Силвия Кацарова, на Веселин Маринов, световен шампионат по фолклор „WORLD FOLK 2012”, както и традиционният фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „РИТЪМЪТ НА МОРЕТО 2012”. Част от празниците ще е и Националната седмица на морето, изпълнена с изложби, конкурси и развлечения.

 

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти на „Черноморско Злато”. За целта е създаден специален винен павилион, на който ще може да научите частица от „тайната на виното” от сладкодумните майстори – винари и да си купите от най-добрите вина от региона и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.

 

 Започнаха празниците Море от вино

bookmark Започнаха празниците Море от виноsvejo Започнаха празниците Море от виноgoogle Започнаха празниците Море от виноdelicious Започнаха празниците Море от виноstumbleupon Започнаха празниците Море от виноfacebook Започнаха празниците Море от виноСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване