08/03/12 23:41
(http://www.klassa.bg/)

Крадец инвестирал парите от 75 въоръжени обира в България

Гръцката полиция е задържала мъж, извършил 75 въоръжени обира, парите от които инвестирал в транспортна фирма в България, съобщава в електронното си издание гръцкият в. "Вима".

42-годишният мъж, арестуван в град Пирея, е "развивал" престъпната си дейност най-малко 10 години. Той обирал банки, супермаркети и държавни компании, като винаги действал сам, използвал оръжие и прикривал лицето си.Мъжът е признал за всички обири.

Парите от престъпната дейност той вложил в създаване на транспортна компания в България и закупуването на камион. Полицията проверява участието на арестувания мъж и в други престъпления. Срещу него е образувана съдебна преписка. Данни на гръцката полиция за първите шест месеца на годината показват, че има бум на престъпността в Гърция, пише в. "Етнос".

Регистриран е сериозен ръст на битовата престъпност. Увеличен е и броят на убийствата с цел грабеж. През миналата година те са били 16, а през тази – 24. Общо убийствата в страната са били 83. Направени са и 91 опита за убийство. Намаление се отчита при обирите на банки, пощенски станции и магазини. Полицията е разбила 258 престъпни организации.Впечатление правят данните за задържаните граждани заради финансови задължения. Над 640 души са били арестувани за нарушаване на данъчното законодателство и задължения към държавата. Общо задълженията им възлизат на над 1 млрд. евро, посочва "Етнос".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване