08/05/12 16:01
(http://www.klassa.bg/)

„София диша“ в четири недели на август

Трето поредно издание на фестивала „София диша“ започва в столицата на 5 август. Той ще продължи във всичките четири недели на месеца. 
Акцентът в първия ден ще са сценичните изкуства. В програмата са включени няколко филма. Два от тях са късометражният „Обедна почивка“ на Ивайло Минов и „Коварна игра“ от Мартин Райковски и Любомир Киров, които ще се прожектират периодично и на плазма на улица „Славянска“ до бар „Бариста“.
Филмът на Мария Аверина „Кой е този град?“, посветен на София, ще се излъчи в градинката на „Св. Седмочисленици“ от 21 часа.
Монолог в стил stand-up comedy на тема „Ситуацията по софийските улици и категории шофьори“ ще бъде представен от актьора Мирослав Симеонов в 19 часа пред 7-о училище, а актрисата Диана Милушева и Валери Кирилов (автор и хореограф) ще изиграят за гостите „Моноспектакъл на една идея“ в 16 часа и в 18 часа на същото място. Ще участват и „Ха-ха-ха импро театър“, които ще направят типичния си импровизиран спектакъл, а представлението им ще се проведе в 20 часа в градинката на „Св. Седмочисленици“.
От 16 часа на улица „Шишман“ започва и националната кампания „Най-бързият ден на планетата“ (Fastest Day on Earth). На тази дата най-бързият лекоатлет в света Юсейн Болт започва участието си в олимпийските игри в Лондон и по този повод радио Energy и Puma търсят най-бързия човек в България.
Програмата включва спринт, бягане с плавници, състезания за най-бърза майка, най-бърз домашен любимец и най-бърз сервитьор, бягане по двойки, със завързани очи и на заден ход. Танцова формация „Софистик - Живо“ пък ще представи k-pop улични танци, хип-хоп танци и уъркшоп за сценични облекла.
Фестивалът продължава на 12 август с акцент върху литературата на улица „Ангел Кънчев“. Темата на третата неделя - 19 август, са свободните изкуства. Краят на фестивала е на 26 август и негова тема са танците.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване