08/05/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Спряха движението на тежкотоварни автомобили заради жегите

Заради горещото време в неделя спряха движението на  тежкотоварни автомобили над 20 тона в областите Бургас, Варна, Добрич, Хасково и Ямбол, съобщиха от пътната агенция. Забраната важи и за областите Шумен и Сливен, както и в района на Сандански и Петрич в област Благоевград.   Ограничението е въведено и в областите Русе и Пловдив. Съгласно заповедта за автоматично въвеждане и на околните области се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона и в областите: Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра - за област Русе; Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Ловеч и София - за област Пловдив.

По време на действие на забраната тежкотоварните автомобили над 20 тона трябва да изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението на определените паркинги. Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване