08/06/12 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Созопол получава 75 млн. лева за пречиствателни станции

Община Созопол ще получи 75 млн. лева за изграждане на пречиствателна станция в града. Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан в понеделник от министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кмета на община Созопол Панайот Рейзи.
Строителството на пречиствателната станция е сред основните приоритети на екипа на кмета Рейзи през втория му мандат. Проектът "Интегриран воден цикъл - І етап" включва изграждането на пречиствателна станция за отпадни води, дълбокоморско заустване и включването на новоизградени колектори за отпадни води в ПСОВ от стар и нов град на Созопол и Черноморец. Ще бъдат изградени колектори и канално-помпени станции от новообразуваните квартали на Созопол и Черноморец. В проекта е включено и изграждането на канализацията на кварталите "Мисаря" и "Провлака".
Главната цел е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в градовете Созопол и Черноморец чрез повишаване на качеството на съществуващите услуги и намаляване на отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в съответствие с практиките и политиките на ЕС.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване