08/08/12 06:55
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

МРРБ ревизира табелите по пътищата

Има проблем с табелите по пътищата. За това съм възложила на всички областни пътни управления да си анализират всички табели и да се актуализират в максимална степен. Това каза тази сутрин пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Миналата седмица недоволни шофьори алармираха, че отбивката за новия участък по автомагистрала „Тракия“ не е обозначена добре. Тя извежда пътуващите на пътя Ямбол – Сливен за включване в новия участък от аутобана край Хаджидимитрово. До този момент това беше указано с малка табела. Девет са вече табелите, които указват качването на магистралата, каза тази сутрин регионалният министър. 

Министър Павлова коментира и вчерашното спиране на тежкотоварни автомобили над 7,5 тона в цялата страна. Румъния е причината в България да бъде въведена забрана за движение на камиони над 7,5 тона по пътищата през деня, която беше в сила вчера. 

Когато температурите надхвърлят 35 градуса, по републиканските пътища влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни камиони над 20 тона през деня. Вчера обаче от забраната бяха засегнати и доста по-леки. Това разгневи шофьорите, които се оплакаха от липса на елементарни условия, в които да изчакат отмяната на забраната. Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че причината за въвеждането на тази забрана е затварянето на границата от страна на Румъния, където в сила е код „червено“ заради високите температури.

„Полицията ги спираше и предупреждаваше два часа по-рано, за да стигнат до най-близкият паркинг, където да спрат и да изчакат да падне ограничението“, заяви Лиляна Павлова. По думите й новите 70 км. на магистрала „Тракия“ от Стара Загора до Ямбол са достатъчно добри като качество и те биха издържали на тежкотоварни камиони през жегите.

„Но няма как само заради 70 км нова магистрала да пуснем целия трафик“, коментира Павлова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване