08/09/12 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Удължиха с 15 дни срока за закупуване на книжа за ВМЗ Сопот

Срокът за закупуване на книжа за приватизацията на Вазовските машиностроителни заводи в Сопот (ВМЗ) ще бъде удължен с 15 дни. Това съобщиха от приватизационното ведомство в четвъртък.
Причината е,че до изтичането на предварително обявявения срок документация за участие са купили само две фирми - „Сейдж консултантс“ АД и „ЕМКО ЕООД“.Интерес да се включат в процеса обаче са заявили и инвеститори от Русия и Израел, но на този етап те все още не са купили документация.
Според условията на конкурса кандидатите могат да бъдат само стратегически инвеститори – компании, които произвеждат специална продукция. Оборотите им за последните три години би трябвало да са поне 120 млн. лв. на година, като приходите могат да бъдат не само от военна продукция. Освен това купувачът трябва да запази средния брой служители (между 3200 и 3500 души) за срок от три години и да изплати публичните задължения на дружеството при самото прехвърляне на акциите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване