08/11/12 13:11
(http://www.klassa.bg/)

Борисов спасява и варненския баскетбол

Тази година печалбата на варненското пристанище е нараснала с над 70% и е редно част от тази сума да бъде пренасочена към баскетболен клуб „Черно море“. Това каза премиерът Бойко Борисов в събота във Варна при представянето на порта като новия спонсор на отбора.
Той връчи чек от 500 000 лв. на генералния мениджър на клуба Симеон Варчев.

Борисов заяви още, че в продължение на една година правел опити да намери местни фирми, които да инвестират във варненския баскетбол, но това се оказало безуспешна кауза.
Затова след разговори с министъра на транспорта Ивайло Московски, който също присъства на събитието, се разбрали пристанището да подпомага „Черно море“. В противен случай имало реална опасност отборът да спре да съществува.

Министър-председателят подчерта, че правителството ще помага за развитието на всички спортове във Варна. В подкрепа на думите си той добави, че Министерският съвет е превел почти 400 000 лв. за ново оборудване на местните лекоатлети.

Освен премиерът Борисов и министърът на транспорта, на събитието бяха още и вицепремиерът Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних, народни представители, общински съветници и спортни личности.

Извън спортната тема Бойко Борисов заяви, че Варна трябва да има свой символ в центъра на града. За облагородяване на района държавата ще инвестира 2,5 млн. лева, обеща премиерът.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване