08/11/12 04:53
(http://pressclub.bg)

Военноморските сили ще отбележат тържествено 133-та #годишнина от създаването си 10.08.2012 С тържествено събрание-концерт, което ще се проведе утре, 11 август, във Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде отбелязана 133-та годишнина от създаванет

Аню Ангелов - министър на отбраната

С тържествено събрание-концерт във Фестивалния и конгресен център във Варна днес ще бъде отбелязана 133-та годишнина от създаването на Военноморските сили. На тържеството ще присъстват министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, висши офицери и представители на държавната и местната власт, ветерани от Военноморските сили, военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили, общественици и други. Събранието ще бъде открито от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов. Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще наградят отличили се в професионалната си дейност военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили. По-късно, на площада пред Фестивалния и конгресен център във Варна, Националната гвардейска част ще представи церемонията-спектакъл „Искри”. На 12 август, неделя, на Морска гара-Варна, ще се проведат ритуали по тържествено вдигане на флага на Военноморските сили и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск – 2012” на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”. Министър Ангелов ще връчи дипломата и пагоните на първенеца на „Випуск - 2012” курсант-мичман Десислава Русева, която завършва Висшето военноморско училище, специалност “Военноморски, комуникационни и радиотехнически системи”, с общ успех от курса на обучение “Отличен - 5.96”. Първенците на специалности ще получат своите дипломи и пагони от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов. По повод празника на ВМС фрегата „Верни”, минен ловец „Цибър” и корвета „Бодри” ще бъдат отворени за посещение от гражданите и гостите на Варна от 11.30 ч. до 14.00 ч. На 12 август, неделя, Военноморският музей във Варна ще работи безплатно за посетители от 10.00-18.00 ч.
Публикувана на 08/11/12 04:53 http://pressclub.bg/national-security/20120811/news-110832
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване