08/11/12 15:12
(http://radiomilena.com/)

Забраниха браковете по любов в индийско село

indiq 150x150 Забраниха браковете по любов в индийско селоПанчаятът (съветът на старейшините) на индийското село Асара с предимно мюсюлманско население в щат Утар-Прадеш забрани на жителите на населеното място да сключват бракове по любов. Ако не спазят това указание, те са заплашени от изгнание.
„Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено на родителите на младите, особено на семействата на момичетата, тъй като уронват репутацията им“ – заяви Сатар Ахмед, един от инициаторите на забраната, цитира Агенция КРОСС.
Това, впрочем, не е единственото табу, наложено от местните власти, твърди бТВ. На всички момичета и жени до 40-годишна възраст е забранено да излизат без придружител на обществени места. Те са задължени да носят забрадки на главите си, забранено им е да ползват мобилни телефони. Старейшините обясняват тези драконови мерки с грижата за безопасността на жителките на селото. От Общоиндийската демократична асоциация са се обявили срещу забраната. Те настояват правителството на страната незабавно да се намеси и да отмени средновековните порядки в селото.

 Забраниха браковете по любов в индийско село

bookmark Забраниха браковете по любов в индийско селоsvejo Забраниха браковете по любов в индийско селоgoogle Забраниха браковете по любов в индийско селоdelicious Забраниха браковете по любов в индийско селоstumbleupon Забраниха браковете по любов в индийско селоfacebook Забраниха браковете по любов в индийско селоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване