08/11/12 19:32
(http://www.klassa.bg/)

Ромни си избра за вицепрезидент 42-годишен бюджетен експерт

Кандитатът на Републиканската партия за президент на САЩ Мит Ромни обяви името на своя вицепрезидент и това е конгресменът от Уисконсин 42-годишният Пол Райън, предаде Би Би Си. Представяйки го в навечерието на церемония в Норфолк Ромни се обърка, като го обяви за „следващия президент на САЩ”, след което се поправи, уточнявайки, че става дума за вицепрезидент. Си Ен Ен припомня, че подобна грешка е направил преди четири години и Барак Обама. Тогава той представя Джо Байдън за бъдещ президент, след което веднага се поправя.
42-годишният Райън се смята за изгряващата звезда на Републиканската партия, отбелязва Би Би Си. Той е избиран 7 пъти за конгресмен от родния му щат Уисконсин. Първият път е бил на 28 г. От 2007 г. Райън оглавява Комитета по бюджета в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Той представи алтернативен бюджет на този, предложен от Барак Обама за 2011 и 2012 г., като го нарече „Път към процъфтяване”, като в него бяха заложени още по-жестоки мерки за икономии.
Ромни и Райън започват четиридневна обиколка из щатите, в които предстои най-оспорваната им битка със съперниците от Демократическата партия. Двамата ще посетят Вирджиния, Северна Каролина, Флорида и Охайо.
След по-малко от две седмици Мит Ромни ще бъде официално избран за кандидат за президент на конгрес на Републиканската партия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване