08/12/12 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Кметът на Рейкявик публично защити „Пуси райът“ на гей парад

Кметът на Рейкявик Йон Гнап премина по улиците на най-северната столица в света облечен с рокля и с маска, качен на камион, на който пишеше „Свобода за Пуси райът“.
Видеото веднага стана хит в YouTube. От тон колони на колата се носеха песни на скандалната пънк група, съдена в момента в Москва  за хулиганство. 
Акцията на Гнап стана в рамките на гей фестивала в исландската столица. Кметът е известен със своите симпатии към хората с различна сексуална ориентация.
Трите млади жени от „Пуси райът“ са в ареста от пет месеца след като изнесоха обидна за Путин пънк молитва в московския храм „Христос Спасител“. Процесът срещу тях завърши и присъдата се очаква да бъде произнесена на `17 август. За хулиганство законът предвижда до 7 години затвор. Обвинението поиска за тях наказание от 3 години лишаване от свобода.
В защита на момичетата се изказаха публично редица световно известни звезди на музиката като Мадона, Стинг и групата „Ред Хот Чили Пепърс“. Преди шоуто на Гнап, в подкрепа на „Пуси райът“ се обяви исландската певица Бьорк.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване