08/13/12 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Еколози искат импийчмънт за варненския кмет

Природозащитници ще поискат отстраняването на варненския кмет Кирил Йорданов заради застрояването на Морската градина. Това ще се случи на протест по време на тържеството на 15 август - Деня на Варна, между 10 и 11 часа, когато ще бъде издигнат флагът на града на площада пред Операта.
Организатор на протеста са участници във Фейсбук групата „Варна може да защити Морската си градина“. Някои от тях възнамеряват да посрещнат градоначалника с кошници с развалени яйца и домати.
„Нека поискаме оставката на един кмет, който допусна застрояване на Морската градина, превърна я в паркинг за автомобили и твърди, че Крайбрежната алея не е част от парка“, пишат опонентите на Кирил Йорданов.
Според тях кметът, избран на последните избори с подкрепата на ГЕРБ, е виновен за най-мащабното строителство в парка през последните години. Природозащитниците предупреждават, че се готвят строежи на още няколко хотела, маскирани като обществени сгради.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване