08/13/12 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Петима българчета получиха международна награда от състезание по математика

Петима ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във Варна се завърнаха с награда от международно математическо състезание в Румъния, съобщи „Дарик“. Четвъртокласниците Виктория Димитрова, Гергана Павлинова, Христина Каменова, Васил Беков и Даниел Симеонов спечелиха трето място в  надпреварата „Европейско кенгуру”, която се състоя в Стража -  Трансилвания.  В надпреварата се включиха близо 350 участници от Румъния, Израел, Грузия, Казахстан и др., като децата трябваше да решават задачи в рамките на 90 минути.
„Третото място на нашия отбор е изключително ценно, защото нашите ученици бяха най-малките участници и решаваха задачи за 5 и 6 клас, тъй като организаторите от Румъния не бяха подготвили превод на български на предвидените за четвърти клас задачи. Освен това учениците от ОУ ”П.Р. Славейков” бяха единствените регионални представители в това международно състезание. Всички останали участници имаха победи на национално ниво в своите държави“, съобщиха от училището.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване