08/14/12 09:15
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Нови доказателства за връзка на „Хизбула“ с атентата в Бургас

Иран и „Хизбула“ имат пръст в атентата и Израел има сигурни доказателства за това, съобщи заместник-говорителят на израелското министерство на външните работи Илана Щайн във връзка с атентата на летище Бургас на 18 юли пред БНР. По думите ѝ, страната ѝ разполага с нови доказателства. Тя обаче отказа да даде каквито и да било подробности около събраната нова информация.

„Цифрите сочат, че има известен спад на туристите ни към България. Трябва обаче да кажа, че някои от тях, които вече бяха в България, останаха там, а други, които си купиха билети, решиха все пак да заминат, дори през същата седмица, когато беше атентатът. За съжаление има доста заплахи към израелците на различни места по света“, посочи Щайн и добави, че въпреки спада на туристите от Израел към България, нещата ще се върнат на нивото от преди атаката.

„На 11 септември ще има среща между правителствата на Израел и България. Вашият премиер ще пристигне в Израел заедно с още двама министри и ще се срещне с членове на нашия кабинет. Това се прави през няколко години и е свидетелство за значимостта на връзките между Израел и България“, коментира Щайн.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов анонсира, че днес вероятно ще бъде огласена нова информация по разследването на атентата. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване