08/14/12 14:25
(http://www.klassa.bg/)

Унгария получи всички разрешителни за газопровода "Набуко - Запад"

Унгария стана първата страна, издала всички необходими разрешителни за строежа на газопровода „Набуко-Запад".
Унгарският участък от газопровода, който преминава през 384 км унгарска територия,  получи последното необходимото екологично разрешително, съобщиха във вторник от консорциума „Набуко". "Предоставянето на това разрешително е значителна крачка напред за Унгария и е показателно за напредналия етап на развитие на "Набуко-Запад", коментира Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH.
"Следващите стъпки в Унгария сега са да се финализира цялостното инженерингово проектиране и дизайн за "Набуко-Запад" и да се продължи с процеса на получаване на необходимите разрешителни за строеж. Ние очакваме да продължим сътрудничеството си с унгарските власти при по-нататъшното развитие на проекта", каза Габор Берши, управляващ директор на „Набуко Унгария".
Газопроводът "Набуко" ще транспортира газ от турско-българската граница през България, Румъния, Унгария и Австрия, до централния европейски разпределителен център на газ в Баумгартен, като по този начин заобикаля Русия, главен доставчик на природен газ за Европа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване