08/15/12 14:06
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Арендар с модно шоу в Правец



Финалният акорд на Моцартовите празници в Правец ще бъде ударен на 19 август от 11.00 часа на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт с музикално-танцовия моден спектакъл на хореографа Сергей Арендар „Музика, танц, история и мода от Моцарт до днес”.
„Музика, танц, история и мода” пренася Барока и музиката на Моцарт във времето на Класицизма.
Авторът на спектакъла Сергей Сергеев-Арендар се стреми да създаде една жива среда като цветове, визия и емоция, преплита и адаптира сложността на Барока с нови и „съвременни” за времето на Класицизма форми. Моцарт е изключително явление за времето си, многолик композитор, изявен във всички познати музикални жанрове. Личността и творчеството на Моцарт провокативно заемат неотменно място на световната музикална сцена и живеят далеч във времето. Водещото настроение в музикално-танцовия моден спектакъл е оптимизмът и новаторството, интерпретирани във всевъзможни битийни ситуации, обрисувани и чрез модните тенденции, танцови дивертименти и серенади. Авторът използва и саркастични пасажи от скандалната за времето си философска повест на Волтер „Кандид или Оптимизъм”.
Задачите на всеки един от участниците са необичайни – те са едновременно и танцьори, и модели, танцуват и пеят, разказват с езика на танца и пантомимата. Костюмът има главна роля дори в съпровода на саксофонистите от „Никола Сала Сакс Квартет” /Италия/ и пианиста Милен Станев. Оперната певица Милена Гюрова, която е и професионална балерина, ще пее и ще танцува на палци. Специален гост на спектакъла е младата българска балерина Елица Зафирова, която прави успешна кариера в Германия, гостува на различни престижни европейски сцени. Участват още младите, но вече утвърдени и предпочитани оперни изпълнители не само у нас, но и в чужбина Русалина Мочукова,  Христина Василева, Делян Славов, солистите на Националния балет Катерина Петрова, Александра Шабаркова, Надежда Николова, Цецо Иванов, модните икони Анелия Дулева, Адриана Калчева и Стефан Роглев. Музикален консултант Георги Патриков. Водеща Силвия Лулчева. Дизайнер на костюмите - Меглена Илиева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване