08/16/12 13:16
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: Голяма част от медицинските изделия, които се плащат от пациента, догодина ще се поемат от Здравната каса

За голяма част от медицинските изделия, които сега не се плащат от касата, а се плащат от пациента догодина ще има средства. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова по време на откриването на нов скенер в болница „Св. Анна” във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Министър Атанасова коментира тази промяната във връзка с обявеното от министър-председателя Бойко Борисов намерение на правителството за отпускане на 50 млн. лв. на Здравната каса догодина. С парите ще се плащат голяма част от медицинските изделия, които до момента не са покривани от нея. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова припомни, че е идвала няколко пъти във Варна за случая на бременната Станислава, тъй като за оперативното й лечение са се изисквали скъпи материали. За да се избегне това, следващата година ще бъдат дадени тези 50 млн. лева за Здравната каса, предназначени за закупуване на скъпи консумативи, каза още Атанасова. Бойко Борисов подчерта, че голямата реформа в здравеопазването е апаратура, добри лекари и добро обслужване.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване