08/16/12 04:27
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Полицията причаква Асандж край посолството

В сряда срещу четвъртък през нощта британски полицаи са навлезли в сградата, където се намира посолството на Еквадор и се укрива създателят на „WikiLeaks” Джулиан Асандж.

Полицията на Острова е предприела тези мерки, за да предотврати възможното бягство на Асандж, ако Еквадор откаже да му предостави убежище.

Преди да се доберат до сградата, където се укрива скандалният австралиец, служителите на реда трябваше да преминат през редиците на протестиращи отпред британци. Те се бяха събрали в подкрепа на Асандж.

„Освободете Джулиан Асандж. Не стреляйте по вестоносеца!”, гласи техният лозунг.

В сряда външният министър на Еквадор Рикардо Патини заяви, че страната ще обяви решението си по въпроса на Асандж в четвъртък.

Създателят на „WikiLeaks” се укрива в посолството от средата на юни, когато отиде да моли за убежище.

Асандж е обявен за международно издирване от властите в Швеция. Там той е заподозрян в изнасилване и сексуално малтретиране.

Според австралиеца обаче, това са само спекулации, с които световните лидери целят да му запушат устата.

„Когато САЩ искат нещо, те винаги го получават от своите съюзници, без значение дали е в разрез с етиката, справедливостта или с човешките права”, каза преди месеци Асандж.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване