08/17/12 11:23
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Общината проверява рушащата се къща в „Банишора“

Общинска проверка на рушащата се къща в кв. „Банишора“ разпореди кметът на район „Средец“ Тодор Кръстев след сигнала, подаден от OFFNews.

Разбрахме за състоянието на къщата, когато подадохте сигнала, обясни районният кмет. В същото време жители на квартала са категорични, че многократно са подавали сигнали. 

„С тази проверка ще разберем дали част от сградата е общинска собственост. Ако е, тя ще получи финансиране от общината и ще бъде укрепена. Ако състоянието ú е много лошо, ще се наложи да бъде съборена“, каза Kръстев пред OFFNews.

Къщата се намира на ъгъла на ул. „Струга“ и ул. „Софроний Врачански“ и е в окаяно състояние. Терасата на първия етаж е паднала преди година. От мястото на счупената тераса все още стърчат железа. Терасата на втория етаж може всеки момент да падне.  На метър от къщата има градинка с голяма детска площадка. От страх да не падне нещо на главата им, хората минават от другата страна на улицата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване