08/17/12 14:20
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Атентатът може да се разследва с години

Разкриването на подобен терористичен акт, като този в Бургас, може да продължи с години. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в петък по bTV.
По думите на Цветанов - още сме в начален етап. Лицата, които са извършители на атентата, са се подвизавали у нас с фалшиви документи, обясни още той като добави, че все още витаят само предположения откъде са дошли.

Според вицепремиера и вътрешен министър службите трябва да обработват огромно количество постъпваща информация и затова разследването върви бавно. „Това са хиляди хора, от които трябва да отсееш двама или трима“.

Цветан Цветанов посочи, че фотороботът и снимката от шофьорската книжка, разпространени в четвъртък, са на един и същ човек. На снимката, която е от фалшива американска шофьорска книжка, лицето просто е с перука.

„Имаме достатъчно оперативна информация за потенциална държава, но това са версии без да има достатъчно доказателства за това. Държавата, в която са се подготвяли тези неща, ще бъде оповестена. Молбата ни е да няма свободни интерпретации за това, защото говорим за терористичен факт“, призова Цветанов.  
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване