08/18/12 13:48
(http://radiomilena.com/)

Бум на шарка и хепатит

lekar 7 02 091 150x150 Бум на шарка и хепатит Бургас, Варна, Ямбол и София са с най-много регистрирани случаи на шарка и хепатит. Това показват данните на Националния институт по паразитология и вирусология, цитира Агенция КРОСС.Само за 5 дни в София лекарите са установили 13 случая на варицела и 2 на скарлатина. В Ямбол случаите са 4.Значително са нараснали и проявените случаи на хепатит А и В в страната за по-малко от една седмица, показват още данните на Националния институт по паразитология и вирусология. С остра жълтеница в страната пък са близо 50 души, което според епидемиелозите е твърде много за този сезон от годината. Справка на Регионалната здравна инспекция в Ямбол показва, че за периода 6- 12 август регистрираните случаи на ентероколит в областта са шест, колиентерит два случая. Един е болен от салмонелоза, трима от ротавирусен ентерит, дизентерия шест души, марсилска треска е регистриран един случай и един случай на скарлатина.

 Бум на шарка и хепатит

bookmark Бум на шарка и хепатит svejo Бум на шарка и хепатит google Бум на шарка и хепатит delicious Бум на шарка и хепатит stumbleupon Бум на шарка и хепатит facebook Бум на шарка и хепатит Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване