08/18/12 13:42
(http://www.klassa.bg/)

Московски:Темата с цените на горивата е сложна

Сложна е темата за определяне цените на горивата, заяви транспортният министър Ивайло Московски при посещението си във Варна. Няколко пъти казвам, че държавата на практика няма чак толкова много на брой и сериозни механизми да влияе върху цените на горивата. Те са предмет на абсолютно чисто пазарно търсене и предлагане. Ясна е конструкцията на цената. Тя зависи от стойността на суровия петрол и неговата преработка, акциза, данъците , търговска печалба и биосъставката, коментира министърът. Ако се стигне до вариант, в който държавата трябва да поеме някакъв ангажимент за равнището на цените, това, което тя може да прави, е да промени акциза и ДДС. Това обаче и е сложна процедура. Тя минава през т.нар. процес на дерогация в Брюксел, което се отнася особено за акциза. Трябва да се иска разрешение от Брюксел. По-скоро ако цените на горивата станат неконтролируеми, може би като цяло Европа ще излезе с общо становище, защото по единично държавите едва ли биха могли да направят кой знае какво, подчерта Московски
Според него задържането на българския кораб "Св. Николай" в Испания ще се отрази негативно на българския флаг. За съжаление се оказа, че и корабът и моряците са българи. Надявам се следствието да се развие в такава посока, че дай Боже действително да се каже, че голяма част от българите са невинни, каза Московски.Той посети Българския морски квалификационен център (БМКЦК) във Варна. Събитието е част от инициативата "Седмица на морето" и се провежда под егидата на транспортното министерство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване